Windows Control – betjene datamaskinen med blikket

For en person som ikke kan bruke hendene og fingrene, er øyestyring sannsynligvis den raskeste, enkleste og mest ergonomisk riktige måten å betjene en datamaskin. Med øyestyringsenheten Tobii Dynavox PCEye Mini og Windows Control kan du styre datamaskinen bare øynene og nyte mange fordeler som større personlig uavhengighet, og evnen til å holde seg sosialt koblet til, men det er mange flere.

Windows Kontroll består av Mouse Emulation, som erstatter den tradisjonelle musepekeren med blikket, samt den prisbelønte Gaze Selection, som gir deg avslappet og ergonomisk datatilgang.

Gaze Selection

Gaze Selection gir tilgang Window skrivebord, eller et annet program, gjennom en intuitivt to-trinns prosess som gjøre det lettere å velge ønsket oppgave. Først velger du funksjonen du ønsker å utført, for eksempel et dobbeltklikk, deretter rettes blikket mot det ønskede området eller ikonet på skjermen der du ønsker å utføre oppgaven. Du kan lære mer om Gaze Selection her.

Tobii Dynavox Windows Control and Gaze Selection Logo
Tobii Dynavox Windows Control and Mouse Emulation Logo

Mouse Emulation

Den andre metoden Windows Control er Mouse Emulation. Denne gir deg full kontroll over musepekeren som kontinuerlig plasseres der du retter blikket. På samme måte som en fysisk ordinær mus kan du kan venstreklikke, høyreklikke og dobbeltklikke. Hvis du vil finne ut mer om Mouse Emulation, gå videre hit.

Fordelene med øyestyrt datatilgang

Med øyestyringsenheten Tobii Dynavox PCEye Go og Windows Control kan du betjene datamaskinen og oppnå:

  • Større personlig selvstendighet.
  • Deltakelse på sosiale medier.
  • Kunstneriske uttrykk.
  • Selvstendig fritid.
  • Full, ergonomisk datatilgang.
  • Tilgang til å fjernstyre apparat i omgivelsene.
  • Skolegang og deltakelse i arbeidslivet.

Lær mer om fordelene ved øyestyring fra Tobii Dynavox her.

Support for Microsoft Windows 10

Windows Control fungerer utmerket med Windows 10

Microsoft Windows 10 kommer med mange nye funksjoner som Cortana, en personlig digital assistent, den nye nettleseren Edge og Windows Office-programmer som er optimalisert for berøring. Alle elementer i Windows 10 er designet for berøringsskjerm og dermed spesielt egnet for øyestyring med PCEye Go og Windows Control. Windows Control er nå tilgjengelig for Windows 7, 8, 8,1 og 10.

Øyestyringsenheten fra Tobii Dynavox

PCEye Mini er en bærbar øyestyringsenhet som kjører på standard Windows nettbrett, samt stasjonære eller bærbare datamaskiner. Den lar deg jobbe handsfree med alle programmer som normalt kontrolleres av en vanlig mus eller gjennom berøring.

PCEye kan betjenes med presisjon uavhengig av briller, kontaktlinser eller øyefarge. Med Windows Control i den medfølgende programvaren får du tilgang til internett og alle programmene på din datamaskin, slik at du får et rikere og mer selvstendig liv.

Laste ned produktbeskrivelse?

Du kan gjerne laste ned produktbeskrivelsen for Windows Control her.

Kontakt oss direte hvis du vil vite mer om øyestyring, våre enheter og vår programvare.
Besøk gjerne våre supportsider for oppdatert informasjon om systemkrav.