Utforsk verden

med Tobii Dynavox EyeMobile Plus

Tilgang til nettbrett og kommunikasjon med omgivelsene

Tobii Dynavox EyeMobile Plus

EyeMobile Plus gir mennesker med alvorlige fysiske mobilitetsutfordringer, som personer med ryggmargsskade eller ALS, noen nødvendige verktøy for å kommunisere effektivt.

Gjennom å fange opp øynenes naturlige bevegelser vil EyeMobile Plus, og den inkluderte Windows Control-programvaren, gi 100% håndfri tilgang til et mobilt nettbrett. Dermed får brukeren fullstendig øyestyrt tilgang til å navigere på nettbrettet, betjene programmer, surfe på internett, spille musikk, lese e-bøker og være på sosiale medier.

Kombinert med kommunikasjonsprogramvaren Communicator blir EyeMobile Plus et brakettsystem som gjør Windows-nettbrett om til ASK-enheter (Alternativ og supplerende kommunikasjon).

Øyestyring på farten

Med lav vekt og kompakt design møter EyeMobile Plus kravene til de som er på farten. Den åpner opp for fullstendig håndfri tilgang til programmer, internett, filmer, musikk, e-bøker, sosiale medier og spill på nettbrett med Windows 10. Dette gir personer med ryggmargsskade, cerebral parese, muskeldystrofi og ALS muligheten til å leve rikere, mer selvstendige liv.

Tobii Dynavox EyeMobile Plus er en virkelig nyskapende løsning for datatilgang og kommunikasjon. Den er sammensatt av Tobii Dynavox øyestyring, en multifunksjonell monteringsbrakett og nettbrettet Microsoft Surface Pro.

Multifunksjonell brakett for nettbrett

EyeMobile Plus er en ramme og stativ for Windows-nettbrett med en innebygget øyestyring som gir den som ser på skjermen tilgang til å betjene innholdet. Stativet inneholder også et batteri som gir nettbrettet og øyestyringen utvidet brukstid (9t+).

På baksiden av braketten står to høyttalere som spiller av all lyd fra nettbrettet. Mellom høyttalere sitter en fjernkontroll som kan læres opp til å betjene TV og radio, i tillegg til eventuelle fjernstyrte døråpnere og porttelefoner.

Med EyeMobile Plus kan bruker også kombinere øyepekeing og bryterstyring. Dette åpner for å kunne se på et ikon og velge museklikk med en bryter som ligger i hånden eller plasseres lett tilgjengelig for hånd, fot eller kne.

Apper for utforsking, kreativitet og fritid

Tobii Dynavox Windows Control er en programvare som åpner opp tilgang til godt over 600.000 sosiale, faglige, underholdende og pedagogiske Windows Apper. Nå har personer med nedsatt funksjonsevne flere muligheter for rekreasjon, mental stimulering og trening, fritidsaktiviteter og å uttrykke seg kreativt.

Selv om du bare kan bevege øynene kan EyeMobile Plus gi tilgang til å se filmer eller TV på Nett-TV hos NRK, TV2, TV3 og TVNorge, Netflix eller YouTube Du kan også sette på musikk på Spotify, lese bøker på Kindle, i tillegg til å oppdatere Facebook og kommentere aktuelle hendelser på Twitter.

Nyskapende tilgangstype – berøring med øynene.

Tobii Dynavox har utviklet Windows Control 2. Dette er en måte å utføre berøringsbevegelser, klikktyper, trykk og dra på nettbrett med Windows 10 bare ved hjelp av øynene. Med denne metoden på plass får brukerne håndfri tilgang til alle funksjoner og vanlige programmer som kjører på deres nettbrett uten behov for andre spesielle programmer eller omfattende tilpassinger.

Støtter bryterstyring og betjening med berøring

For personer som kan bevege for eksempel en finger eller et kne kan Tobii Dynavox Windows Control kobles sammen med en bryter som øker klikk- og skrivehastigheten. Windows Control støtter også betjening gjennom berøringsskjermen, og at andre som vil hjelpe kan ta over kontrollen med vanlig mus og tastatur.

Tilgang til nettbrett uansett hvor du er

Spesielt designet med mobil PC-tilgang i tankene, er EyeMobile Plus liten, lett og enkel å ta med seg når du er på farten. Et integrert stativ i rammen lar brukere raskt sette opp enheten for bruk på bord. Den allsidige monteringsplaten på EyeMobile Plus gjøre at enheten kan festes til et stativ på en rullestol eller på et trillestativ som kan flyttes mellom arbeidsstol, hvilestol og seng.
Tobii Dynavox EyeMobile Plus har et eget innebygget batteri for enda lengre driftstid, noe som gjør at den kan brukes i sengen, ved middagsbordet, i bilen, på badet eller på trange offentlige steder. EyeMobile Plus gir datatilgang døgnet rundt.

Ivaretar dine preferanser og behov

Den multifunksjonelle monteringsbraketten (rammen) i EyeMobile Plus kan brukes med en rekke nettbrett som har Windows 8 eller 10. Dette gir brukerne frihet til å velge det nettbrettet som passer best til deres behov og budsjett, og det gjør det enklere å holde seg oppdatert med den teknologiske utviklingen. Det er simpethen bare å bytte ut nettbrettet når det blir utdatert.

Produktbeskrivelse
TD produktnummer
NAV hjelpemiddelnummer
Tobii Dynavox EyeMobile Plus, brakett, MS Surface Pro og øyestyringsprogramvare
113230
236634
Tobii Dynavox EyeMobile Plus, brakett og øyestyringsprogramvare (uten MS Surface Pro)
113231
236716
Microsoft Surface* Pro nettbrett
12004868
217651
* Microsoft Surface leverer vi kun i pakken sammen med overnevnte produkter og blir ikke levert eller tilpasset som dedikert enhet for ASK. For support, garanti og tilbehør kontaktes Microsoft – https://www.microsoft.com/surface/nb-no/support