ALS

Tobii_UserPhoto_JoergDahlke_29_623Wide

Amyotrofisk lateralsklerose, mer kjent som ALS, er en progressiv nervesykdom som angriper nervecellene i hjernen og ryggmargen. Sykdommen kjennetegnes ved at pasienten sakte men sikkert gradvis mister muskelkraft. I Skandinavia rapporteres det om rundt 200 nye tilfeller av ALS hvert år.

Tidlige symptomer kan være snubling, slepphendthet, trøtthet og at man føler seg generelt svak og stiv. Ettersom sykdommen utvikler seg, blir musklene i kroppen svakere og svinner hen, noe som resulterer i lammelser.

Muskelsvinn fører til at man sakte mister evnen til å kontrollere egne bevegelser, og man mister dermed også uavhengigheten og evnen til å kommunisere. Selv om pasienter i senere stadier av sykdommen kan bli fullstendig lammet, vil de fleste være klare og ved full bevissthet.

Tobii har utviklet en komplett og fleksibel produktserie som kan hjelpe de som lider av ALS til å ta tilbake litt av den kontrollen sykdommen tar fra dem. Våre løsninger hjelper til med alt fra å styre TV og DVD-spiller til å kommunisere via mobiltelefon eller e-post og surfe på nettet.

Dersom sykdommen gjør at ALS-pasienten mister evnen til å snakke, vil Tobiis I-Series med øyestyring kunne tilby en stemme slik at en fortsatt kan kommunisere med familie, venner og leger for å uttrykke egne tanker og følelser eller stille spørsmål. Dette er mobile øyestyrte enheter som går på batterier i tillegg til å kunne kobles til strømnettet, og kombinasjonen av fleksibilitet og nøyaktighet gjør dem til gode tilretteleggere for kontakt mellom bruker og omverden.