Ryggmargsskade

SCI-Tobii-PCEye-Nina_working_573x250280px

En ryggmargsskade kan bety at selv enkle oppgaver krever assistanse, spesielt dersom skaden har ført til delvis eller totalt tap av funksjonsevne i både ben og armer. Men det er mulig å gjenvinne et sunt nivå av personlig uavhengighet med Tobii øyestyring som gir deg full tilgang til Internett og alle dataprogram.

Uavhengighet er en viktig faktor for å leve et sunt og lykkelig liv. Å gjøre hva du vil, når du vil, uten å måtte være avhengig av andre, er noe de fleste tar for gitt – men ikke hvis du har tetraplegi som følge av en ryggmargsskade. Dersom man har mistet førligheten i både armer og ben, kan man også miste muligheten til å styre sitt eget liv. Men med Tobii øyestyring, som gir deg tilgang til datamaskinen og Internett, kan du gjenerobre kontroll og verdighet.

Program og maskinvare fra Tobii har hjulpet tusenvis av mennesker, mange med en ryggmargsskade, som i dag lever et mer uavhengig og bedre liv. Pasienten kan få tilgang til en datamaskin og internett ved hjelp av bare blikkbevegelser – ingen munnpinne eller hodebrytere er nødvendig. Det er bare å se på dataskjermen og styre musepekeren. Deretter velger du ved å blunke eller holde muspekeren på bokstaven eller ikonet. Det er raskt, ergonomisk og gir tilgang til de mange måtene en datamaskin kan berike livet.

Enheter for øysetyring som Tobii PCEye Go  kan hjelpe deg med å styre dine omgivelser (slå av/på elektrike apparater), forfølge interesser og utdanning, samt bli underholdt gjnnom musikk/film/internett. Det er også et verdifullt verktøy for å hjelpe deg tilbake til arbeidslivet, holde kontakten med venner og familie og treffe nye mennesker.

Din personlige uavhengighet trenger ikke å forsvinne som følge av en alvorlig ryggmargsskade. Tobii gir tilgang til datamaskinen som gir deg muligheten til å ta kontroll og leve livet til det fulle.