Øyestyring i Windows

– å betjene datamaskinen med blikket.

For en person som ikke kan bruke hendene og fingrene, er øyestyring sannsynligvis den raskeste, enkleste og mest ergonomisk riktige måten å betjene en datamaskin. Med øyestyringsenhetene Tobii Dynavox PCEye Mini og Tobii Dynavox PCEye Plus kan du betjene datamaskinen bare med blikket gjennom øynenes naturlige bevegelser. Dette gir fordeler som større personlig uavhengighet ved å klare flere oppgaver selv og at man selv holder seg oppdatert på nyheter og sosiale medier.

Øyestyring fra Tobii Dynavox er delt opp i programmene Gaze Point og Windows Control som begge kan erstatte den tradisjonelle datamusen. Gaze Point flytter simpelthen muspekeren dit brukeren ser og markerer enkeltklikk der han/hun fester blikket. Med Windows Control får brukeren fullstendig tilgang til alle klikktypene, et øyestyrt tastatur og egne snarveier til Apper og innstillinger.

Gaze Point

Personer som bare skal øyestyre enkle applikasjoner for lek og læring er Gaze Point helt perfekt. Den inneholder venstreklikkfunksjon og flytter muspeker dit brukeren fester blikket. Denne grunnleggende «blikkpekingen» er basis for all utvikling og betjening ved hjelp av øyestyring.

Windows Control

Med Windows Control kan brukeren betjene hele datamaskinen med øynene. Først velger brukeren funksjon du ønsker utført i en øyestyrt musmeny, for eksempel et dobbeltklikk, deretter rettes blikket mot det ønskede området eller ikonet på skjermen der du ønsker å utføre oppgaven. I musmenyen har man også tilgang til et øyestyrt tastatur for skriving og snarveier til innstillinger og egne programmer.

Fordelene med øyestyrt datatilgang

Med øyestyringsenhetene Tobii Dynavox PCEye kan du betjene datamaskinen og oppnå:

  • Større personlig selvstendighet.
  • Deltakelse på sosiale medier.
  • Kunstneriske uttrykk.
  • Selvstendig fritid.
  • Full, ergonomisk datatilgang.
  • Tilgang til å fjernstyre apparat i omgivelsene.
  • Skolegang og deltakelse i arbeidslivet.
Support for Microsoft Windows 10

Øyestyring fungerer utmerket med Windows 10

Microsoft Windows 10 kommer med mange nye funksjoner som Cortana, en personlig digital assistent, den nye nettleseren Edge og Windows Office-programmer som er optimalisert for berøring. Alle elementer i Windows 10 er designet for berøringsskjerm og dermed spesielt egnet for øyestyring med PCEye.

Øyestyringsenheter fra Tobii Dynavox

PCEye Mini og PCEye Plus er en bærbare øyestyringsenhetr som kjører på standard Windows nettbrett, samt stasjonære eller bærbare datamaskiner. De lar deg jobbe handsfree med alle programmer som normalt kontrolleres av en vanlig mus eller gjennom berøring.

PCEye kan betjenes med presisjon uavhengig av briller, kontaktlinser eller øyefarge. Med øyestyringsprogramvare tilpasset bruksområde får du tilgang til internett og alle programmene på din datamaskin, slik at du får et rikere og mer selvstendig liv.