PCEye Plus
– PC-tilgang gjennom øyestyring av større skjermer.

Øyestyringsenhet som gir deg kontroll over PC-skjermer på 15 – 27 tommer.

Tobii Dynavox PCEye Plus er øyestyringsenheten som gir tilgang til større PC-skjermer. Den erstatter standard tastatur og mus med muligheten til å betjene din stasjonære PC med bare øynene. Med imponerende presisjon i et effektivt betjeningsprogram får du øyestyrt kontroll over hele Windows-miljøet, og gjennom den medfølgende fjernstyringen kan du betjene TV’en og andre apparat som støtter IR.

Produktnummer: 111083

NAV-hjelpemiddelnummer: 234447

For personer som har vesentlig nedsatt førlighet i hendene og fingrene sine er øyestyring sannsynligvis den raskeste, letteste og ergonomisk mest fornuftige måten å betjene en datamaskin. PCEye Plus lar deg surfe på nettet, holde holtakten med venner i sosiale medier, fjernstyre apparat med IR-fjernkontroll og opprette regneark og dokumenter bare ved hjelp av øynene. PCEye Plus er en komplett pakke som tilbyr øyestyring i tillegg til støtte for diktering og brytertilgang til Windows-miljøet.

  • Ergonomisk fornuftig PC-tilgang – Med PCEye Plus blir klikk og navigering mer intuitivt, noe som gir en mer avslappet og naturlig betjening av datamaskinen.
  • En større pakke – Datamaskinen kan betjenes med øynene, men PCEye Plus er også forberedt for tekstproduksjon gjennom talegjenkjenning, og den støtter museklikk på en dedikert bryter. Vi har også valgt å inkludere en IR-fjernkontroll som passer til USB-porten på datamaskinen slik at øynene kan fjernstyre TV’en, eller åpne dører og vindu som kan utstyres med fjernbetjening.
  • Mer datakraft i datamaskinen – behandling av øyestyringsdata foregår på selve PCEye-enheten. Dette gjør at øyestyringen ikke tapper din PC for datakraft og du kan få det meste ut av din datamaskin. Selv de rimeligste bærbare windows-maskinene kan benyttes med PCEye Plus og den største og raskeste kan bruke all sin datakraft på det du vil den skal gjøre.
  • Tobii-fordelen – Med over 15 år med forskning, erfaring og nyskaping er Tobii den globale pioneren innen øyestyringsteknologi. PCEye Plus er basert på IS4 som er vår nyeste øyestyringsplattform.

PCEye Plus er en øyestyringsenhet som fungerer best med stasjonære datamaskiner.

Personlig selvstendighet

Å gjenvinne et sunt nivå av personlig selvstendighet er mulig gjennom PCEye som tilbyr tilgang til en datamaskin og internett.

Selvstendig rekreasjon

Fordriv tiden, ha det gøy, lær og stimuler hjernen på internett gjennom tilgang til en datamaskin med PCEye.

Omgivelsekontroll

Ta styring med fjernkontroller som du kan betjene med PCEye og ta kontroll over lysene i taket, telefonen, TV’n, leker, med mer. Dette gir deg tilbake mye av din frihet og personlige selvstendighet.

Sosiale nettverk

Med PCEye kan du utnytte fordelen i alle former for kommunikasjon. Skriv e-post, logg deg på sosiale nettverk og oppdater venner og familie gjennom din egen blogg.

Kunstnerisk utfoldelse

Å kunne uttrykke seg kunstnerisk med øyestyring er også en sunn måte å bruke tiden. Tilegn den nye ferdigheter og frem din kreativitet – få bedre helse og bli mer lykkelig.

Ergonomisk tilgang

Øyestyring for å betjene en datamaskin kan være raskere og lettere for nakke og skuldre enn å bruke hodebevegelser eller bryter.

Hold deg i arbeid

Behold jobben lenger eller returner til arbeidsplassen ved å bruke PCEye som gir fullstendig hands-free databetjening.

Legg til ASK

Skulle du trenge en stemme som snakker for deg kan programvare for alternativ og supplerende kommunikasjon (ASK) tilby deg en ny samtaleform. Effektive tastatur med intuitive ordforslag og komplette utrykkslister gjør at du kan føre samtaler med en datagenerert talesyntese.

Gled deg over PC-tilgang og muligheten til å ta tilbake kontrollen over ditt digitale liv.

Technical specificationsPCEye Plus
Gaze Data Stream60 Hz
Power consumption1.5W typical average
Processing UnitTobii EyeChip™ with fully embedded processing
InterfaceUSB 2.0*
Head movement box** size at 90 cm distance
>40 × 30 cm
Distance from user to the Eye Tracker50 cm – 95 cm
Screen Size***
At 65 cm user distance
Recommended up to 27 inches
MicrophoneMicrophone array consisting of 4 microphones
Microsoft Cortana certified
Ports1 × 3.5 mm Switch connector interface
Unit Size (Length × Height × Depth)322 mm × 22 mm × 18 mm
Weight280 g
System requirementsUSB 2.0 or higher
Operating System: Windows 7 Windows 8.1 Windows 10
2 GHz, 2 cores
4 GB RAM memory
Graphics 60 MB VRAM
Pixel shader 2.0 or higher
450 MB free disk space for the installation of the PCEye Software
.NET 4.5 must be installed on the device

* USB2 requirements: USB 2.0 BC1.2 provides Tobii IS4 with sufficient power and signal bandwidth.
** Head box describes the space in front of the eye tracker where the user must have at least one eye to get gaze data. The eye tracker is at a 20° angle looking upward from below the screen.
*** For larger than recommended screens, the limiting parameter is the quality of the gaze accuracy at the upper corners of the screen when the user sits close to the screen.